توسعه پایدار نراق

توسعه پایدار نراق

به خاطر تو از خیلی چیزها گذشتم و خواهم گذشتُ تا تو باشی برای همیشه در تاریخ
توسعه پایدار نراق

توسعه پایدار نراق

به خاطر تو از خیلی چیزها گذشتم و خواهم گذشتُ تا تو باشی برای همیشه در تاریخ

بیانات مهم رهبری درباره الگو و مدل بومی توسعه


در جمع دانشجویان دانشگاه مشهد ابراز شد:
آفتاب: مقام معظم رهبری در ادامه دیدار خود از مشهد با حضور در جمع پرشور دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در سخنان مهمی ضمن تبیین تفاوت دیدگاه مبانی غرب و اسلام نسبت به انسان و وظایف فردی و اجتماعی او، لزوم بازشناسی الگوی توسعه و مدل مورد نیاز برای پیشرفت کشور را مورد تأکید قرار دادند و تصریح کردند: پیشرفت کشور تنها بر اساس الگوی اسلامی - ایرانی امکان‌پذیر است و مهمترین وظیفه نخبگان اعم از دانشگاهی و حوزوی تنظیم نقشه جامع پیشرفت کشور براساس مبانی اسلام است. 

آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به دو دیدگاه و گرایش غلط نسبت به تحول و پیشرفت افزودند: یک دیدگاه مربوط به جریانی است که از نام توسعه و پیشرفت سوءاستفاده و تحت این شعار زیبا، خیانت‌ها و ظلم های فراوانی را در حق بشریت روا کرده است.
مقام معظم رهبری، وابستگی کشور به غرب در دوران قاجار با عنوان پیشرفت، مقابله جریان انگلیسی مشروطه با رهبران واقعی مشروطه تحت عنوان تحول خواهی، دیکتاتوری سیاه رضاخان و حکومت استبدادی محمدرضا پهلوی با شعار ترقی و اصلاح، استعمار ملتها با نام پیشرفت ملتها و ارمغان ناامنی و کشتار از جانب امریکا برای مردم عراق و افغانستان با شعار پیشرفت، دنیای آزاد و دموکراسی را نمونه‌های بارزی از سوءاستفاده از نام توسعه برشمردند و خاطرنشان کردند: دیدگاه غلط دوم نسبت به پیشرفت، جریانی است که با هرگونه تحول و نوآوری مخالفت می‌کند.
ایشان با تأکید بر اینکه بحث درخصوص الگوی پیشرفت به معنای تصمیم برای شروع پیشرفت در ایران نیست افزودند: ملت ایران از سالها قبل و با آغاز نهضت اسلامی مسیر پیشرفت خود را آغاز کرده است و تشکیل نظام اسلامی در ایران بزرگترین و شگفت آورترین تحول و پیشرفت در ایران بود زیرا یک حکومت کودتایی، مستبد و موروثی به یک حکومت مردمی واقعی تبدیل شد.

آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به پیشرفتهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و علمی بهت آور ملت ایران در 27 سال گذشته و قرار گرفتن ایران از لحاظ رشد علمی در درجات اول دنیا تأکید کردند: البته این به معنای نادیده گرفتن عقب‌ماندگی‌های تاریخی نیست ولی سرعت حرکت علمی در ایران شتاب زیادی گرفته به گونه‌ای که امروز پیچیده‌ترین فن‌آوریها به دست توانای دانشمند جوان ایرانی طراحی و ساخته می شود.

مقام معظم رهبری در بیان علت طرح لزوم بازشناسی الگوی پیشرفت کشور خاطرنشان کردند: هدف از تعریف شفاف و ضابطه‌مند از مدل پیشرفت، ایجاد یک باور همگانی در میان نخبگان و عامه مردم درخصوص ضرورت تعیین الگوی صحیح توسعه است.

ایشان در همین زمینه افزودند: غربیها در تبلیغات خود، اینگونه القاء کرده اند که توسعه و پیشرفت مساوی با غربی شدن است و متأسفانه برخی از کارگزاران و نخبگان کشور نیز مدل پیشرفت را صرفاً یک مدل غربی می دانند که این مسئله‌ای غلط و خطرناک است.

ایشان شکستن این طلسم را یک وظیفه مهم برشمردند و تصریح کردند: به طور قاطع می‌گویم الگوی غرب برای توسعه یک الگوی ناموفق است زیرا با وجود دستیابی کشورهای غربی به ثروت و قدرت، ارزشهای انسانی و معنویت در این جوامع از بین رفته‌اند.

آیت الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه تنظیم الگوی پیشرفت کشور براساس الگوی اسلامی – ایرانی یک مسئله حیاتی است خاطرنشان کردند: اگر این الگوی اسلامی – ایرانی در مرحله عمل به اجرا گذاشته شود، قطعاً به الگوی مورد استفاده کشورهای دیگر تبدیل خواهد شد همانگونه که بسیاری از کارها و موفقیت های ملت و کشور ایران برای دیگر کشورها و ملتها الگو شده است.

مقام معظم رهبری دلیل به نتیجه نرسیدن مدل توسعه غربی در نظام اسلامی را ماهیت متفاوت مبانی دیدگاه اسلام و غرب نسبت به پیشرفت و جایگاه انسان در این پیشرفت دانستند و افزودند: در دیدگاه غرب، پیشرفت مادی و محور آن سود مادی است بنابراین در چنین دیدگاهی اخلاق و معنویت می تواند قربانی پیشرفت شود.

ایشان با تأکید بر اینکه در دیدگاه اسلام پیشرفت مادی هدف نیست بلکه وسیله‌ای برای رشد و تعالی انسان است، خاطرنشان کردند: در جهان بینی اسلام، ثروت، قدرت و علم، وسیله رشد انسان و زمینه ساز برقراری عدالت، حکومت حق، روابط انسانی در جامعه و دنیای آباد هستند.

آیت‌الله خامنه‌ای، با اشاره به اختیار انسان برای پیمودن مسیر خودپرستی تا خداپرستی به منظور رسیدن به رستگاری در دیدگاه اسلام و مذموم بودن دلبستگی به دنیا در این مسیر تأکید کردند: در عین حال اسلام از زوایه اجتماعی، وظیفه انسان را مدیریت دنیا و استفاده از استعدادهای فراوان طبیعی برای آبادانی دنیا می داند.

مقام معظم رهبری الگوی پیشرفت مبتنی بر معنویت، را مدل مطلوب توسعه دانستند و خاطرنشان کردند: افرادی که در مراکز برنامه ریزی و علمی کشور درخصوص مسائل اصلی همچون مسائل اقتصادی و سیاسی متمرکز هستند باید از الگوها و دستورالعمل های غربی پرهیز کنند.

ایشان، استقلال ملت ایران را مثال زدنی خواندند و تأکید کردند: باید با پرهیز از انفعال دربرابر حرکت قدرتمندان عالم، این استقلال در همه عرصه‌ها نشان داده شود.

آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه ملت ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه در دوران دفاع مقدس همواره در مقابل فشار تبلیغات دشمن مقاومت کرده است، خاطرنشان کردند: در چنین شرایطی، دشمن سخن از تحریم می‌گوید در حالی‌که تحریم مسئله جدیدی نیست؛ زیرا ملت ایران همواره در تحریم قرار داشته و در عین حال پیشرفت‌های علمی خود را در شرایط تحریم به دست آورده است.

مقام معظم رهبری تأکید کردند: تقویت اعتماد به نفس ملی و همت، مجاهدت و اتحاد در کشور زمینه ساز رسیدن به اهداف والاست.

ایشان همچنین دانشجویان را به نقد منصفانه و نقدپذیری متواضعانه و تحمل و مدارای سیاسی در محیط های دانشگاهی، لزوم حفظ اصول و روحیه آرمانگرایی در میان دانشجویان و پرهیز از محافظه کاری، و توجه بیش از پیش به تحقیق، پژوهش و تعمیق علمی و خودسازی اعتقادی و عملی و جدی گرفتن ورزش توصیه کردند.

نظرات 2 + ارسال نظر
دیزباد وطن ماست سه‌شنبه 19 شهریور‌ماه سال 1392 ساعت 02:43 ب.ظ http://adelweb.ir

جناب نراقی
به راستی مواردی که امام خامنه ای در راستای توسعه مطرح کرده اند قابل تامل است و بنده از اینکه این موارد را در نراق مورد بحث قرار می دهید بسیار خوشحالم.

ما نیز در روستای دیزباد مباحث مرتبت با توسعه پایدار را مد نظر قرار داده ایم و تئوری های آن را در عمل پیاده می کنیم. دوست داریم که با شما نیز تبادل لینک داشته باشیم.

لذا در صورت امکان ابتدا ما را با نام
دیزباد وطن ماست (دکتر میرشاهی)
لینک کرده و سپس پیام دهید تا در اسرع وقت لینک شوید.

جناب آقای دکتر میرشاهی .برایتان آرزوی موفقیت دارم .
توسعه پایدار در روستاها سهل الوصول تر از شهر است

قجری دوشنبه 25 شهریور‌ماه سال 1392 ساعت 01:30 ب.ظ

سلام
آقا چه مبحث مهمی را مطرح کردید مخاطبان فهیم و ارزشمند وبلاگ این بار یه کتاب به شما معرفی میکنم با عنوان اسلام و تنگناهای انسان متجدد این کتاب رو خودم خوندم مباحثی پیرامون تاثیر و عملکرد تجدد و مدرنیزاسیون والیناسیون و..داره و تاثیر عمیق سکولاریزه کردن دین و سیاست و اخلاق را در لباس تجدد ومذهب ومسیحیت و.. بیان میکند و تئوریزه کردن اخلاق و مذهب در قالب تجدد و مدرنیته را در غرب افراطی و شرق بیان میکند توصیه میکنم همه بخونید کتاب خوبیه اگه به این مباحث علاقه دارید بخونید ولی نظر خودم اینه که اسلام و تجدد و سکولاریزم هیچ وجه اشتراکی ندارند و در هیچ مساله ای با هم مشترک نیستند که دست دوستی با هم بفشارند با این تفاوت که غرب با جهان اسلا م کار دارد و در ان دخالت میکند ولی نوارهای قرآن و موازین اسلامی در مسایل غرب هم دخالت نمیکنند و فقط از مواضع درست و تکاملی خود دفاع میکند اینها مثل دو خط موازی عمل میکنند که هیچ گاه به هم نخواهند رسید و فرد وارسته و انسان که بخواهد فطرت بالقوه خود را با اختیار و نه جبر به سرانجام مقصود برساند ناچار به پذیرفتن یکی از این راه هاست.

سلام سرکار خانم قجری
اسلام و تجدد بحث خوب و جذابی است .ما باید به یک مدل بومی از توسعه در همه زمینه ها برسیم .
متاسفانه برخی از دانشگاهی های ما هنوز در عقب ذهنشان اسلام را مقابل تجدد تصور می کنند .
اندیشمندان و فلاسفه غرب خودشان اعتراف می کنند که به بن بست لیبرالیزم و سکولاریزم رسیده اند ولی متاسفانه هنوز افرادی اندیشه های آنها را در بین جوامع اسلامی نشر داده و به قول معروف کاسه داغ تر از اتش شده اند .
جامعه بشری تشنه یک نسخه الهی است که ما وظیفه داریم نمونه و مدل آن را ترسیم و به جهان معرفی کنیم .
ترویج عرفان های کاذب بخصوص در بین نسل جوان مهمترین نشانه این عطش است .
موفق و موید باشید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد