توسعه پایدار نراق

توسعه پایدار نراق

به خاطر تو از خیلی چیزها گذشتم و خواهم گذشتُ تا تو باشی برای همیشه در تاریخ
توسعه پایدار نراق

توسعه پایدار نراق

به خاطر تو از خیلی چیزها گذشتم و خواهم گذشتُ تا تو باشی برای همیشه در تاریخ

بخشی از شهاب سنگ آسمانی نراق بعد از گذشت چهل سال به شهر باز گشت



 

مرادی شهردار نراق  با اعلام در گزارشی افزود :   بیش از هفت سال است   که به صورت جدی به دنبال مستند کردن سرگذشت شهاب سنگ آسمانی نراق جهت باز کردن  باب گردشگری علمی در شهر نراق بودیم و نتایج این تلاش ها در نهایت منجر به بازگرداندن بخشی از  شهاب سنگ از دانشگاه آخن آلمان  طی روز های گذشته گردید .

ایشان فزود : ساعت نه و بیست دقیقه  28 مرداد ماه سال 1353  مردم نراق شاهد سقوط یک شهاب سنگ در آزمایشگاه  دبیرستان تازه تاسیس  معصومی  نراق بودند .  این شهاب سنگ  و قطعاتی از آن ابتدا توسط کارگران مشغول به کار در این مدرسه  با انگیزه اینکه الماس  یا طلای سفید است به خانه برده می شود ولی در نهایت با پیگیری انجمن شهر،  ژاندارمری  و شهردار وقت جناب آقای رادفر کشف و مدت کوتاهی در ژاندارمری  نراق نگهداری می گردد .

انتشار خبر سقوط شهاب سنگ ،خبرنگاران ودانشمندان مراکز علمی سراسر کشور  را  روانه   نراق می کند . در نهایت از بین این جمع علاقه مند  جناب دکتر ایرج عشقی به نمایندگی از طرف موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران موفق می گردد این سنگ را تحویل گرفته و به موسسه در دانشگاه تهران  منتقل نماید .

دکتر عشقی و همکاران در موسسه ضمن بررسی های اولیه تایید می نمایند که  این سنگ یک  شهاب سنگ  آسمانی  از نوع سنگی سیلیکاتی (کُندریتی) می باشد.    

در ادمه به دلیل نداشتن امکانات آزمایشگاهی چند گرمی از سنگ  توسط دکتر عشقی در سال 1362 به کشور آلمان منتقل  و مابقی آن  که 900/2 گرم  بوده به گروه فیزیک زمین  موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران  تحویل می گردد .

جناب آقای دکتر عشقی در دانشگاه آخن آلمان بر روی سنگ تحقیقات متعددی انجام و نتایج آن را در اختیار محققان سراسر دنیا قرار می دهد .

تحقیقات  صورت گرفته منجر به این می گردد که چندین مقاله علمی در مجلات معتبر از جمله ناسا  و اخبار شهاب سنگ ها   به اسم شهاب سنگ آسمانی نراق از طرف محققیق کشور های بلژیک  ، آلمان ، پرتغال ، امریکا و ...  ثبت شود و نام شهر محل فرود در کنار شهاب سنگ آسمانی درج گردد .   

مرادی  افزود :  پیگیری های شهرداری منجر به انتشار گزارش شهاب سنگ آسمانی نراق توسط جناب آقای دکتر سپهری  در  مجله نجوم گردید  که این اقدام باعث  برقراری  ارتباط ما با جناب آقای دکتر عشقی از آلمان  گردید و ایشان ابراز تمایل کردند  نتایج تحقیقات  صورت گرفته در آلمان و دیگر کشور های را مستند کرده و با خود در سفری به ایران اورند . در نهایت  به دعوت شهرداری نراق ایشان به همراه  دو تن از دوستان خود جناب آقای مهندس کرمانی ( زمین شناس استاددانشگاه های آلمان  و هلند ) و جناب آقای دکتر زند  استاد  باز نشسته موسسه ژئو فیزیک دانشگاه  تهران روز یک شنبه 5 آبان 1392  وارد شهر نراق  شدند . در روز اول حضور ایشان ضمن بازدید از شهر تاریخی نراق  پوستری که  با کمک جناب آقای دکتر عشقی تهیه شده بود  به دست ایشان در محل سقوط شهاب سنگ ( دبیرستان معصومی) طی مراسمی  نصب گردید .  عصر روز یک شنبه جلسه ای با حضور اعضای شورای اسلامی شهر و مسئولین اداره آموزش و پرورش شهرستان  در محل شهرداری برگزار و در این جلسه جناب آقای دکتر عشقی نتایج فعالیت های علمی و تحقیقاتی صورت گرفته را  برای حاضرین تشریح نموده و مقرر گردید  عصر روز دوشنبه جلسه ای  با حضور شهروندان (راهنمایان گردشگری )  ، معلمین رشته های فیزیک ، شیمی و زیست و جغرافی شهرستان دلیجان در محل کتابخانه برگزار گردد

صبح روز دو شنبه جناب آقای دکتر  عشقی و هیات همراه از غار نخجیر و روستای جاسب  بازدید نموده که استعداد های زمین شناسی این منطقه را در کشور بی نظیر ارزیابی کردند .  

در جلسه عصر روز دو شنبه جناب  آقای دکتر عشقی گزارشی از تاریخچه سنگ آسمانی نراق و مقایسه آن با شهاب سنگ های دنیا ارائه دادند .

ایشان بیان داشتند طبق آخرین تحقیات صورت گرفته که یک تز دکترا در دانشگاه آلمان می باشد ثابت گردید    شهاب سنگ آسمانی نراق 7/14 میلیون سال  از سیاره مادر جدا شده و در فضا سرگردان بوده و در نهایت در سال 53 در نراق آرام می گیرد .

ایشان ضمن تشریح علمی انواع شهاب سنگ ها و ارزش مطالعاتی آنها برای شناخت سابقه  و قدمت  زمین اشاره کردند این شهاب سنگ می تواند نراق را در محافل علمی معتبر دنیا معرفی کند و گردشگران داخلی و خارجی را راهی این شهر با ارزش تاریخی نماید .

مرادی شهردار نراق در پایان این گزارش اعلام کرد : به پاس خدمات ارزشمند جناب آقای دکتر عشقی  در حفظ و نگهداری بخشی از سنگ آسمانی  و تحقیقات گسترده بر روی آن و در نهایت بازگرداندن  قطعه ای چند گرمی از  شهاب سنگ نراق به همراه گزارش های علمی و تصاویر میکروسکپی که به شهرداری نراق تحویل دادند  با موافقت شورای اسلامی شهر  ایشان شهروند افتخاری و نمونه سال 1392 شهر نراق انتخاب گردیدند که با تقدیم   در قالب لوح یادبود و تابلو فرشی از صنایع دستی بانوان نراقی از ایشان تقدیر و تشکر بعمل آمد .   

سنگ آسمانی نراق شروعی تازه برای گردشگری علمی



همانطور که می دانید  صنعت گردشگری در دنیا  شاخه های متعددی دارد که بعضا به خاطر شرایط فرهنگی کشور برخی از بخش های آن  در کشور ما قابل طرح و پیگیری نیست . اما به جای آن  خداوند  متعال استعداد هایی را به کشور عزیزمان داده است که اگر خوب برای آن برنامه ریزی شود در بحث گردشگری پاک قابل ارائه به علاقه مندان در سراسر جهان است . برای مثال گردشگری پزشکی  یکی از مهمترین  زیر شاخه های گردشگری علمی به شمار می رود که بحمد کشور ما  سرشار از استعداد های ناب جهانی  در این زمینه است . 

شهر تاریخی نراق که بخشی کوچک از این سرزمین  اسلامی است  در کنار جاذبه های فرهنگی ، تاریخی و طبیعی خود گوهر نابی خداوند متعال به آن ارزانی کرده که مشابه آن را در هیچ کجای کشور نمی توان یافت .

گوهری که پروفسور  ایرج عشقی دانشمند ایرانی مقیم آلمان را بعد از 40 سال دوری از وطن دوباره به عشق دیدن محل برخورد شهاب سنگ نراق عازم ایران و شهر نراق می کند  . ایشان  همان دانشمندی است که در سال 53  شهاب سنگ نراق را به نمایندگی از طرف دانشگاه تهران از ژاندارمری نراق تحویل  گرفته و آن را به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران منتقل  می نماید   .

یکشنبه  و دوشنبه 5 و 6 آبان ماه شهر میزبان این استاد فرهیخته  و جمعی از همکارانش  می  باشد .

منتظر خبر های بعدی باشید .

رزومه  پروفسور  ایرج عشقی :

متولد بردسیر کرمان ، دیپلم از هدف تهران ، مهندسی زمین شناسی از دانشگاه فنی آخن آلمان ، دکتری زمین شناسی از دانشگاه فنی آخن آلمان ، استادیار موئسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران ، رئیس بخش اکتشافات موئسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران ، دانشیار موئسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، مدیر گروه فیزیک زمین موئسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران ، عضو هیأت علمی و تحقیقاتی موئسسه زمین شناسی دانشگاه فنی آخن آلمان ، رئیس و طراح زمین ساختی عمومی در شهر هیلس هایم  در منطقه ایفل آتشفشانی آلمان با همکاری موئسسه زمین شناسی دانشگاه فنی آخن آلمان، رئیس و طراح و ایجاد مرکز زمین ساختی در شهر دُان در منطقه ایفل آتشفشانی آلمان ، رئیس و طراح و ایجاد موزه آتشفشانی در شهر دُان در منطقه ایفل آتشفشانی آلمان               .

 دریافت مدال اروپا برای گردشگری هوشمند در ایفل آتشفشانی آلمان                                                               

 مقالات و کتاب های متعد دی درباره زمین شناسی ، آتشفشانی ، لرزه شناسی ، انرژی حرارتی ، شهاب سنگ ها و ژئو توریسم وغیره به زبان های فارسی ، آلمانی و انگلیسی منتشر شده و شرکت در کنفرانس های بین المللی