توسعه پایدار نراق

توسعه پایدار نراق

به خاطر تو از خیلی چیزها گذشتم و خواهم گذشتُ تا تو باشی برای همیشه در تاریخ
توسعه پایدار نراق

توسعه پایدار نراق

به خاطر تو از خیلی چیزها گذشتم و خواهم گذشتُ تا تو باشی برای همیشه در تاریخ

بخشی از شهاب سنگ آسمانی نراق بعد از گذشت چهل سال به شهر باز گشت



 

مرادی شهردار نراق  با اعلام در گزارشی افزود :   بیش از هفت سال است   که به صورت جدی به دنبال مستند کردن سرگذشت شهاب سنگ آسمانی نراق جهت باز کردن  باب گردشگری علمی در شهر نراق بودیم و نتایج این تلاش ها در نهایت منجر به بازگرداندن بخشی از  شهاب سنگ از دانشگاه آخن آلمان  طی روز های گذشته گردید .

ایشان فزود : ساعت نه و بیست دقیقه  28 مرداد ماه سال 1353  مردم نراق شاهد سقوط یک شهاب سنگ در آزمایشگاه  دبیرستان تازه تاسیس  معصومی  نراق بودند .  این شهاب سنگ  و قطعاتی از آن ابتدا توسط کارگران مشغول به کار در این مدرسه  با انگیزه اینکه الماس  یا طلای سفید است به خانه برده می شود ولی در نهایت با پیگیری انجمن شهر،  ژاندارمری  و شهردار وقت جناب آقای رادفر کشف و مدت کوتاهی در ژاندارمری  نراق نگهداری می گردد .

انتشار خبر سقوط شهاب سنگ ،خبرنگاران ودانشمندان مراکز علمی سراسر کشور  را  روانه   نراق می کند . در نهایت از بین این جمع علاقه مند  جناب دکتر ایرج عشقی به نمایندگی از طرف موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران موفق می گردد این سنگ را تحویل گرفته و به موسسه در دانشگاه تهران  منتقل نماید .

دکتر عشقی و همکاران در موسسه ضمن بررسی های اولیه تایید می نمایند که  این سنگ یک  شهاب سنگ  آسمانی  از نوع سنگی سیلیکاتی (کُندریتی) می باشد.    

در ادمه به دلیل نداشتن امکانات آزمایشگاهی چند گرمی از سنگ  توسط دکتر عشقی در سال 1362 به کشور آلمان منتقل  و مابقی آن  که 900/2 گرم  بوده به گروه فیزیک زمین  موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران  تحویل می گردد .

جناب آقای دکتر عشقی در دانشگاه آخن آلمان بر روی سنگ تحقیقات متعددی انجام و نتایج آن را در اختیار محققان سراسر دنیا قرار می دهد .

تحقیقات  صورت گرفته منجر به این می گردد که چندین مقاله علمی در مجلات معتبر از جمله ناسا  و اخبار شهاب سنگ ها   به اسم شهاب سنگ آسمانی نراق از طرف محققیق کشور های بلژیک  ، آلمان ، پرتغال ، امریکا و ...  ثبت شود و نام شهر محل فرود در کنار شهاب سنگ آسمانی درج گردد .   

مرادی  افزود :  پیگیری های شهرداری منجر به انتشار گزارش شهاب سنگ آسمانی نراق توسط جناب آقای دکتر سپهری  در  مجله نجوم گردید  که این اقدام باعث  برقراری  ارتباط ما با جناب آقای دکتر عشقی از آلمان  گردید و ایشان ابراز تمایل کردند  نتایج تحقیقات  صورت گرفته در آلمان و دیگر کشور های را مستند کرده و با خود در سفری به ایران اورند . در نهایت  به دعوت شهرداری نراق ایشان به همراه  دو تن از دوستان خود جناب آقای مهندس کرمانی ( زمین شناس استاددانشگاه های آلمان  و هلند ) و جناب آقای دکتر زند  استاد  باز نشسته موسسه ژئو فیزیک دانشگاه  تهران روز یک شنبه 5 آبان 1392  وارد شهر نراق  شدند . در روز اول حضور ایشان ضمن بازدید از شهر تاریخی نراق  پوستری که  با کمک جناب آقای دکتر عشقی تهیه شده بود  به دست ایشان در محل سقوط شهاب سنگ ( دبیرستان معصومی) طی مراسمی  نصب گردید .  عصر روز یک شنبه جلسه ای با حضور اعضای شورای اسلامی شهر و مسئولین اداره آموزش و پرورش شهرستان  در محل شهرداری برگزار و در این جلسه جناب آقای دکتر عشقی نتایج فعالیت های علمی و تحقیقاتی صورت گرفته را  برای حاضرین تشریح نموده و مقرر گردید  عصر روز دوشنبه جلسه ای  با حضور شهروندان (راهنمایان گردشگری )  ، معلمین رشته های فیزیک ، شیمی و زیست و جغرافی شهرستان دلیجان در محل کتابخانه برگزار گردد

صبح روز دو شنبه جناب آقای دکتر  عشقی و هیات همراه از غار نخجیر و روستای جاسب  بازدید نموده که استعداد های زمین شناسی این منطقه را در کشور بی نظیر ارزیابی کردند .  

در جلسه عصر روز دو شنبه جناب  آقای دکتر عشقی گزارشی از تاریخچه سنگ آسمانی نراق و مقایسه آن با شهاب سنگ های دنیا ارائه دادند .

ایشان بیان داشتند طبق آخرین تحقیات صورت گرفته که یک تز دکترا در دانشگاه آلمان می باشد ثابت گردید    شهاب سنگ آسمانی نراق 7/14 میلیون سال  از سیاره مادر جدا شده و در فضا سرگردان بوده و در نهایت در سال 53 در نراق آرام می گیرد .

ایشان ضمن تشریح علمی انواع شهاب سنگ ها و ارزش مطالعاتی آنها برای شناخت سابقه  و قدمت  زمین اشاره کردند این شهاب سنگ می تواند نراق را در محافل علمی معتبر دنیا معرفی کند و گردشگران داخلی و خارجی را راهی این شهر با ارزش تاریخی نماید .

مرادی شهردار نراق در پایان این گزارش اعلام کرد : به پاس خدمات ارزشمند جناب آقای دکتر عشقی  در حفظ و نگهداری بخشی از سنگ آسمانی  و تحقیقات گسترده بر روی آن و در نهایت بازگرداندن  قطعه ای چند گرمی از  شهاب سنگ نراق به همراه گزارش های علمی و تصاویر میکروسکپی که به شهرداری نراق تحویل دادند  با موافقت شورای اسلامی شهر  ایشان شهروند افتخاری و نمونه سال 1392 شهر نراق انتخاب گردیدند که با تقدیم   در قالب لوح یادبود و تابلو فرشی از صنایع دستی بانوان نراقی از ایشان تقدیر و تشکر بعمل آمد .   

نظرات 7 + ارسال نظر
مهدی یکشنبه 12 آبان‌ماه سال 1392 ساعت 08:24 ق.ظ

سلام و درود
امیدوارم در همه کارها اینگونه موفق باشید

سپاس مهدی جان

قجری سه‌شنبه 14 آبان‌ماه سال 1392 ساعت 08:30 ق.ظ

سلام
انتصاب شایسته سالار شما را مجددا به سمت شهردار شهر تاریخی نراق تبریک و تهنیت عرض میکنم.به قول گیدنز جامعه شناس در یک برقراری نظم پایدار روابط متقابل و اعتماد فعالانه مهمترین نقش را داراست به نظر من که اعتماد سازی تنها مولفه ای است که در روابط فی مابین شهر دار و شهروندان در یک جامعه شهری کوچک و کلان شهر باعث سازندگی و سرزندگی و نشاط و امنیت و آرامش و رفاه و...میشود همان برگ برنده ای که در دستان شماست! از زحمات چندین ساله شما قدر دانی میکنیم و برای شما در راه پر مسئولیتی که پیش رو دارید آرزوی موفقیت و بهروزی و سربلندی داریم .دعای خیر مردم بدرقه راهتان باد.

سلام سر کار خانم قجری
امیدوارم لیاقت خدمت و خادمی مردم شریف شهر نراق بخصوص خانواده معظم شهدا را داشته باشم .
قطعا اکنون بیشتر از گذشته نیاز به نقد های دلسوزانه و عالمانه شهروندان فهیمی چون شما دارم .

!!!!!!! جمعه 17 آبان‌ماه سال 1392 ساعت 04:32 ق.ظ

آفرین هر چند نراقی نیستم! اما دانشجو اونجا بودم! هرچند خاطرات خوبی اونجا نداشتم اما باز خوشحال شدم

سپاسگزاریم و برایتان آرزوی موفقیت داریم

قجری سه‌شنبه 5 آذر‌ماه سال 1392 ساعت 09:05 ق.ظ

سلام آقای مرادی
من یه نظر پیرامون موضوع پهلوان مادر خود !!!که در ج کرده بودید ثبت کردم ولی متاسفانه هر چه ارسال نظر را کلیک میکنم ثبت نمیشه لطفا راهنمایی میکنید اشکال از کجاست؟؟

سلام . کنترل کردم وبلاگ مشکل خاصی ندارد .
یک بار صفحه نظرات را بسته مجددا امتحان کنید .

قجری یکشنبه 24 آذر‌ماه سال 1392 ساعت 12:47 ب.ظ

سلام
جناب مرادی بزرگوار
خواستم بگم لطفا و اگه امکانش هست در سفر زیازتی عتبات عالیات که درپیش رو دارید (کربلای معلی) اهالی وبلاگ را هم از دعای خیر خود فراموش نفرمایید .ممنون خواهیم بود ما را هم در سرزمین نور و روشنایی دعا بفرمایید .التماس دعای خیر.

سلام . 120 کیلومتر راه پیاده فرصتی خوبی بود تا اکثر دوستان و جوانان نراقی را با ذکر صلوات نیابتا یاد کنم . مخاطبان وبلاگ که جای خود دارد .

قجری سه‌شنبه 3 دی‌ماه سال 1392 ساعت 01:31 ب.ظ

سلام
اربعین بازگشت به میراث انسان و طلوع حسین ع میباشد . و کربلا مامن این میقات.
مدیر محترم وبلاگ
زیارت قبول.

سلام نایب الزیازه شما بودم اگر خدا قبول کند

قجری چهارشنبه 18 دی‌ماه سال 1392 ساعت 01:09 ب.ظ

سلام آقای مرادی

خواستم بگم تو ی آرشیو آثار مرحوم نراقی متون فقه یا اصول فقه یا مباحث حقوقی که مطرح کردند مطلب یا مبحثی توی وبلاگ نمی ذارید مثل مبحث حسود و محسود یا اندیشه سیاسی مرحوم نراقی ره البته کتاب کنگره تخصصی ویژه حقوق را دارم ولی متنش خیلی سنگین و غیر قابل فهم و خیلی تخصصی است خواستم ببینم ساده شده متنش موجود نیست؟حالا یا انتشارات خاصی منتشر کرده باشه یا در سایت خاصی قابل دسترسی باشه ؟ممنون میشم راهنمایی فرمایید.یا مباحثی از این دست را داخل وبلاگ بگذارید.مطالب اجتماع و سیاست کنگره تخصصی خیلی جذاب و ساده و قابل فهم بود ولی متون حقوقی خیلی سنگین بود اگه متن ساده شده ش یا تلخیص این متون را در اختیار مخاطبان وبلاگ بگذارید یا مرجعی را معرفی کنید ممنون خواهیم بود.با تشکر

سلام . راستش را بخواهید خیلی دوست دارم اندیشه های فاضلین بخصوص اندیشه های سیاسی و اجتماعی آنها را در وبلاگ کار کنم ولی متاسفانه توفیق این کار را ندارم . مشغله های کاری اجازه کار تخصصی را نمی دهند و بنده هم بنا ندارم در وبلاگ نویسی کار کپی پیست انجام دهم. امیدوارم روزی طلاب نراقی مدرسه الغدیر نراق این کوتاهی ها را جبران کنند .

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد